Meubels wrappen? Het laten doen, het zelf doen en meer!

In deze blog gaan we je alles vertellen over meubels wrappen! Bij wrappen zul je al snel denken aan het 'wrappen van een auto’, maar dat is niet het enige wat je kunt wrappen!

Wrappen kan op heel veel verschillende soorten objecten en materialen. Later in deze blog wordt er vermeld wat de meest voorkomende meubels zijn die gewrapt worden.

Wat wordt er bedoeld met ‘meubels wrappen’?

De letterlijke vertaling van wrappen is inpakken. Dat is ook precies wat er gebeurt wanneer je iets laat wrappen. Bij het wrappen van meubels pak je de meubels als het ware heel strak in met een dunne folie. Deze laag gaat gewoon over het bestaande materiaal heen. Het zorgt voor een hele andere uitstraling. Doordat je geen nieuw meubel aanschaft, zou het een duurzame keuze genoemd kunnen worden.


Hoe worden meubels dan gewrapt?

Allereerst kan er gekozen worden welke kleur of print er gewrapt gaat worden. Je kunt vrijwel elke kleur en/of print op je meubels wrappen. De keuze is reuze! Wanneer de keuze is gemaakt wat betreft de folie kunnen we naar de volgende stap, dat is het voorbereiden van de meubels. Het reinigen en stofvrij maken van het meubel en de werkruimte is heel belangrijk.

Wanneer dat is gedaan is het belangrijk dat het meubel volledig droog is voordat er gewrapt wordt.. Vervolgens begint het echte vakwerk. Het aanbrengen van  de folie wordt gedaan met de hulp van een föhn waardoor de folie gemakkelijk te vormen is. Om de randen van de meubels net af te werken wordt er een scherp mes gebruikt.

Tijdens het wrappen is het van belang gebruik te maken van goede verlichting zodat eventuele luchtbelletjes worden opgemerkt. Luchtbelletjes kunnen een mooie wrap namelijk verpesten. Het strak krijgen van de folie en het wegwerken van de luchtbelletjes kan gedaan worden met een rakel.

Het proces van het wrappen van meubel klinkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet! Hieronder lees je verder waarom meubels wrappen niet zo makkelijk is als je denkt!

Zelf meubels wrappen is niet zo makkelijk als je denkt

Zelf meubels wrappen, misschien heb je er al aan gedacht en als je het hierboven zo allemaal leest kun je misschien denken: ‘zo moeilijk kan dat toch niet zijn’. Dat is echter verre van de realiteit.

Het proces lijkt misschien simpel maar het vereist veel skill en ervaring om het echt goed te doen. Een fout is al heel snel gemaakt waardoor de wrap is mislukt en je de folie weg kunt gooien. Zonde!

Wil je echt kwaliteit met je wrap? Schakel dan een professional in en voorkom frustratie en extra kosten. Toch het risico nemen en zelf wrappen? Gebruik dan de volgende tips:

  • Maak je handen goed schoon en vervolgens ook goed droog.
  • Maak het meubel goed schoon en vervolgens ook goed droog.
  • Let op! Voor het wrappen moet het meubel dus helemaal vet- en vochtvrij zijn!
  • Begin met het makkelijkste gedeelte van het meubel zodat je snel een goede ‘feeling’ krijgt hoe het wrappen werkt.
  • Werk altijd vanuit 1 richting, dus bijvoorbeeld van boven naar beneden.
  • Aan het werk met een groot meubelstuk? Schakel hulp in om de grote oppervlaktes te wrappen.
  • Gebruik altijd een rakel om eventuele luchtbelletjes weg te vegen. Ook randen kunnen alleen strak worden afgewerkt met behulp van een rakel.
  • Is het meubel wat je aan het wrappen bent rond? Föhn dan veel om de folie zo strak mogelijk rondom de ronding te laten lopen.
  • Vouw de folie op de uiteinden strak naar binnen zodat er geen kans is dat er water of iets anders naar binnen kan kruipen.
  • Randen afsnijden? Gebruik een klein en zeer scherp mesje om de afwerking zo strak mogelijk te maken.

Toch maar meubels laten wrappen door een professional? Neem vrijblijvend contact met ons op via de onderstaande knop om de mogelijkheden te bespreken.

Meubels laten wrappen: makkelijk en voordelig

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij het wrappen van meubels is het wel duidelijk dat de makkelijkste keuze is om je meubels te laten wrappen. Maar waarom zou je eigenlijk je meubels laten wrappen? Simpel, het is makkelijk en voordelig.

Je hoeft geen nieuwe meubels te kopen want je kunt je oude meubels gewoon een nieuw tintje geven met een strakke wrap! Zeer voordelig en helemaal gericht op jouw smaak. Bijna elk meubelstuk is te wrappen dus je kunt voor een volledige nieuwe stijl gaan in jouw interieur!

Kan jouw interieur een nieuwe en frisse look gebruiken? Of heb je soms een gedateerde en versleten meubels? En wil je dit allemaal bereiken en tegelijkertijd enorm veel geld en tijd besparen? Kies er dan voor om jouw meubels te laten opknappen door ze o.a. te wrappen.

Zakelijke of particuliere markt? Geen probleem, voor elk soort interieur wrappen staat Simone Wrapping Services voor je klaar!

Restyle je meubels naar de nieuwste woontrends!

  • Retro en urban jaren ‘90
  • Koele materialen (beton en staal)
  • Uitgesproken kleuren
  • Combinatie zwart-wit
  • Scherpe architectonische lijnen
  • Graffitikunst
  • Natuurlijke materialen
  • Organische vormen
  • Meubels ontworpen met inspiratie door de natuur
  • Interieur wordt/is een afspiegeling van jouw persoonlijkheid
  • Functioneel en persoonlijk
  • Informele eetkamer
  • Smart furniture (veelzijdige meubels)


Wat is meubel wrap folie precies?

Een vraag die vaak gesteld wordt: wat is meubel wrap folie precies? Tegelijkertijd een vraag die eigenlijk heel simpel beantwoord kan worden. Wrap folie is namelijk niets anders dan een plakkende folie dat je over zeer veel verschillende materialen kunt wrappen. De meubel wrap folie kan in ontelbare kleuren en patronen worden gemaakt. Genoeg opties dus om een wrap te kiezen die volledig gericht is op jouw smaak!


Benieuwd naar inhoudelijke informatie over wrapfolie?

Wrapfolie is een plakkende folie, oftewel een soort sticker met een lijmlaag die niet direct hecht. Het vinyl van de folie heeft een unieke samenstelling waardoor het zo enorm vervormbaar is. Door het toevoegen van warmte wordt er een nieuwe vorm van de folie gecreëerd en deze vorm blijft als het ware in het geheugen van de folie staan.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een voorwerp te kunnen wrappen:

  • Volledig vuil- en vetvrije ondergrond.
  • Gladde, harde en niet poreuze ondergrond.
  • Gespoten en geverfde ondergronden hechten extra goed.
  • De ondergrond moet vlak en structuurloos zijn. Oneffenheden kun je door de folie heen zien en dat is niet mooi en daardoor zal het ook niet goed hechten.
  • Plaatmateriaal zoals MDF of gips wrappen? Eerst even schuren.
  • Hout wrappen? Schuur de ondergrond, behandel het met een primer, maak het vetvrij en wrappen maar!

Meest voorkomende meubels die gewrapt worden

Benieuwd naar de meeste voorkomende meubels die gewrapt worden? Ontdek het met een toelichting hieronder!

Kledingkast wrappen

De kledingkast. Het wrappen van een kledingkast wordt veel gedaan. De meest kledingkasten hebben een makkelijke vorm en zijn niet complex om te wrappen. Omdat het meubel vaak weinig lastige hoeken heeft, is het ook (vergeleken met andere meubels) redelijk makkelijk om van een strakke wrap te voorzien.

Kast laten wrappen

Algemene kast laten wrappen. Of het nu een ikea kast is of een andere kast; kasten worden veel gewrapt. De makkelijke vormen en het eenvoudig behandelbaar materiaal zorgt ervoor dat kasten een van de meest voorkomende meubels zijn die gewrapt worden.

Tv meubel wrappen

Een mooie grote flatscreen met een simpele niet originele tv meubel. Dit is een combinatie die eigenlijk niet zou moeten kunnen. Een tv verdient een mooie moderne tv meubel. Tv meubels zijn vaak ‘eyecatchers’ en daarom worden ze ook regelmatig gewrapt.

Tv meubel wrappen? Wij doen het graag voor je! Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de snelle en voordelige mogelijkheden!


Ronde tafel wrappen

Het wrappen van een ronde tafel. Een ronde tafel wordt ook vaak gewrapt omdat het een unieke uitstraling geeft. En wat is er mooier dan een een unieke tafel?! Al is het een kleine of een grote tafel; tafels met een ‘wow effect’ geven precies dat unieke kenmerk aan jouw interieur.

Bureau wrappen

Je bureau is een plek waar je geconcentreerd aan het werk moet kunnen gaan. Daarom worden bureaus vaak gewrapt in veelvoorkomende kleuren; antraciet, zwart, gebroken wit of wit. Door het wrappen van je bureau krijgt het een rustige en fijne uitstraling om naar te kijken.

Dit filmpje laat zien hoe wrappen werkt. Het gaat hier om kasten wrappen.

Meubels wrappen kosten

Wat zijn de kosten van het wrappen van meubels. Allereerst is er verschil tussen het zelf wrappen van meubels en het laten wrappen van meubels.

Zelf wrappen:

  • Kosten van de wrap folie verschillen heel erg maar het is gemiddeld ongeveer 25 euro per vierkante meter.
  • Een rakel kost ongeveer 2 euro per stuk.
  • Een hetelucht föhn kost ongeveer 25 euro per stuk.
  • Benodigd materieel (foliesnijder, scherp mesje, tool om een hoek te plakken) kost ongeveer 20 euro.
  • Schuurpapier rol kost ongeveer 5 euro per stuk.
  • Ontvetter kost ongeveer 10 euro per stuk.
  • Tijd!
  • Vaste kosten: 62 euro.
  • Variabele kosten: Vanaf 20 euro per vierkante meter (ligt eraan welke wrap je kiest).

Laten wrappen kosten:

Prijzen van het wrappen van interieur verschillen per opdracht. De prijzen zijn afhankelijk van het soort folie dat er gebruikt wordt, het soort interieur dat gewrapt wordt en het aantal. Tijdwinst kun je in ieder geval al wel verwachten wanneer je meubels laat wrappen. Je weet zeker dat het goed gebeurt en je hoeft er zelf niet naar om te kijken.

Vind meer informatie over de kosten van keuken wrappen op: ' Hoeveel kost een keuken wrappen?'

Meubels wrappen Rotterdam en omstreken

Meubels laten wrappen in Rotterdam en omstreken? Simones Wrapping Services helpt je graag verder! Wij kunnen prachtige oplossingen bieden voor het (re)stylen van jouw meubels. Met onze ervaring en expertise voorzien wij jou graag van deskundig advies om zo wensen en dromen de realiteit te maken.